Biologische koffie 2017-01-10T16:15:03+00:00

Bonaventura heeft voor u een geweldige biologische koffie van Pure Africa

Deze biologische koffie wordt natuurlijk geteeld met respect voor de natuur en dieren. Door biologische koffieteelt is de flora en fauna in de nabij gelegen omgeving van de koffieplantages aanzienlijk rijker en gezonder. Biologische koffie is op geen enkele manier in contact gekomen met bestrijdingsmiddelen.
Met de verkoop van deze koffie wordt er van iedere kilo koffie €1,- in microkredieten geïnvesteerd in de landen waar deze koffiesoort vandaan komt.

Wilt u geen chemische residuen in uw kopje koffie? Dan is biologische koffie uw keuze!

De Biologische Allemansvriend Sidamo

Een volle Sidamo koffie met een intense geur. Bij het drinken van deze koffie proeft u rijke tonen van exotische fruitsoorten zoals mandarijn en citrusvruchten.

Over biologische koffie(bonen)

Er wordt bij de teelt van biologische koffiebonen geen gebruik gemaakt van kunstmatige of chemische bestrijdingsmiddelen. Er wordt organische compost gebruikt wat voornamelijk afkomstig is van bladeren en snoeisel van schaduwbomen. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke mest, dit spaart de bodem en intensiveert de vruchtbaarheid van de landbouwgrond. Biologische koffie heeft geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen en heeft ook geen genetisch gemodificeerde ingrediënten.

De koffieplanten groeien op in hun natuurlijke omgeving, omringd door schaduwbomen en bodembedekkers. Dit zorgt voor de beheersing van de hoeveelheid zonlicht en vocht. Dit is van essentieel belang voor de groei van de allerbeste biologische koffiebonen.