Bonaventura Fairtrade koffie 2017-08-09T17:33:24+00:00

Bonaventura biedt u een keuze uit verschillende duurzame koffies

Wij bieden een bonenkoffiemelange aan met het Fairtrade keurmerk en onze Bonaventura ROSA vriesdroog koffie, welke beschikt over het Rainforest Alliance keurmerk. We werken uitsluitend met goede koffies als het gaat om duurzaamheid. Buiten onze eigen melanges zijn wij dealer van Pure Africa coffee.

fairtrade keurmerk

rainforest alliance keurmerk

Bonaventura Fairtrade Coffee

Deze duurzame koffie draagt een onafhankelijk Fairtrade keurmerk waarmee gegarandeerd wordt dat de koffie op een sociaal, economisch en ecologisch verantwoorde wijze geproduceerd is. Een mooie koffie voor een breed publiek dankzij een juiste balans van Arabica en Robusta.

Bonaventura ROSA

Een koffiemelange van Rainforest Alliance gecertificeerde plantages. Door een donkere branding ontstaat een koffie met volle body en een intens koffiearoma.

Over duurzame koffie

Fairtrade
Fairtrade staat voor eerlijke handel. Dit houdt in dat fairtrade producenten een eerlijke prijs krijgen voor het product, en er tevens eerlijke lonen betaald worden. Fairtrade is een duurzame vorm van handel; doordat er eerlijke lonen betaald worden aan de lokale bevolking is er een echte kans op een beter leven. Deze extra inkomsten worden onder andere gebruikt om scholen te bouwen, waterputten aan te leggen, sanitaire voorzieningen te maken en nog veel meer. Fairtrade producten maken voor deze mensen het verschil tussen overleven en ontwikkelen.

Rainforest Alliance
Onze Bonaventura ROSA vriesdroog koffie heeft het Rainforest Alliance keurmerk.
Rainforest Alliance is een keurmerk voor arbeidsomstandigheden, milieu en natuurbehoud voor producten uit gebieden waar regenwoud groeit. Rainforest Alliance is een milieuorganisatie uit Amerika die ecosystemen en mensen en dieren die daarvan afhankelijk zijn, beschermt. Een belangrijk criterium is bescherming van het regenwoud en het welzijn van arbeiders. Rainforest Alliance komt voor op bananen, tropische vruchten, chocolade, koffie en thee.