Bonaventura koffiebonen 2017-10-12T16:09:31+00:00

Bonaventura biedt u een keuze uit verschillende bonenkoffies

Wij werken uitsluitend met de beste koffies uit de hele wereld en proeven deze zelf.  Zo kiezen wij onze favorieten melanges welke het beste aansluiten bij de wensen van onze klanten.

Onze koffiemelanges verschillen in karakter en smaak maar zijn zo samengesteld dat u uw personeel en bezoekers altijd kunt laten genieten van een ultiem kopje koffie.

In ons bonen assortiment vindt u de volgende Bonaventura koffiebonen:

Gratis offerte binnen 24 uur

Een schoonheid van een koffie. Een uitgebalanceerde espresso met herkenbare tonen van melkchocolade en karamel.

Een rijke koffie met een volle afdronk. Een evenwichtige melange dankzij uitgesproken graantonen en een subtiele zuurheid.

Een volle krachtige koffie met pit en een vleugje bitter. Met accenten van cacao en specerijen is deze melange mooi in balans.

Over de koffieboon

De koffieboon is in feite een volgroeid zaadje van de bes van de koffieplant. Er bestaan bijna 100 verschillende bonen, maar voor de koffiecultuur zijn er twee belangrijk: de Arabica en de Robusta bonen. Wereldwijd groeien er circa 9 miljard Arabica struiken in de vaak moeilijk bereikbare hooggelegen gebieden van Afrika en Zuid-Amerika. De ongebrande Arabica boon loopt ietwat spits toe en de kleur van de boon varieert van geelachtig tot groen- of blauwgrijs. Het aandeel van de Arabica bonen in de totale koffieproductie is groot en beslaat bijna 70%.

Wat is het verschil tussen robusta en arabica koffie?
Arabicabonen zijn veelal vol van smaak en hebben een rijk spectrum aan smaaknuances. Voor ‘specialty’-koffies wordt doorgaans gebruik gemaakt van arabicavarianten.

Robustabonen worden vaak als onderdeel van een espressomelange gebruikt, om een bepaalde smaaktoon te verkrijgen. De robusta bevat meer olie dan de arabica, het leent zich daardoor beter om een mooie cremalaag te krijgen. De robusta is een robuuste plant die makkelijker op meerdere plaatsen groeit en die ongevoeliger is voor ziektes dan de arabica. Robustakoffie wordt vaak in bulk verwerkt en is meestal bestemd voor de grote koffiebranderijen die werken voor bijvoorbeeld supermarkten.