Bonaventura vriesdroog koffie 2017-08-09T17:30:20+00:00

Bonaventura vriesdroog koffies staan voor gemak én kwaliteit

Onze vriesdroogmelanges hebben een volle smaak en heerlijke geur.
Uw bezoekers, klanten en personeel zullen genieten van onze mooie vriesdroogkoffies en te spreken zijn over het gemak wat deze zetmethode met zich meebrengt.

Bonaventura ROSA

Een koffiemelange van Rainforest Alliance gecertificeerde plantages. Door een donkere branding ontstaat een koffie met volle body en een intens koffiearoma.

Bonaventura ROMA

Door een juiste balans van Arabica en Robusta en een donkere branding is dit een zeer geschikte koffie voor menig koffiegenieter.

Over vriesdroogkoffie

Vriesdroogkoffie, ook wel instantkoffie genoemd, wordt gemaakt van gezette koffie die -om het water te laten verdwijnen- wordt gesproeidroogd in hete lucht of gevriesdroogd bij -40°C. Dan ontstaan pure korreltjes koffie die goed kunnen worden bewaard en met heet water of hete melk in een oogwenk een kop koffie geven. Het is lekkere koffie, hoewel de meeste mensen het geen echte koffie vinden. Anderen zweren erbij. De zetmanier is snel en gebruiksvriendelijk en zeer geschikt voor grote aantallen mensen. Ook het onderhouden van instant automaten is gemakkelijk; er is geen restafval!

Het voordeel voor de zakelijke markt is de snelheid waarmee de koffie uit de machine komt.

Bij instant koffiemachines heeft u naar onderhoud bijna geen omkijken meer. Het bijvullen van de koffie- en ingrediëntencontainer en het schoonmaken ervan gaat in een handomdraai en dat scheelt tijd en dus geld.

Zetsnelheid (binnen 8 sec)
Convenience is in het bedrijfsleven een belangrijke factor geworden. Bedrijven willen voor ieder personeelslid snel en gemakkelijk een persoonlijke drank kunnen aanbieden.

Veel variaties uit één machine
Met een instant koffie machine heeft u de keuze uit vele persoonlijke drankjes, die u ook nog in sterkte kunt regelen (café crème/cappuccino/latte machiato/wiener melange/café choco/chocomel etc.).

Constante kwaliteit
Een constante dosering en weinig invloedfactoren, slechts het toevoegen van heet water op een dosering vriesdroogkoffie, zorgen ervoor dat de koffiesmaak constant blijft.

Prijstechnisch interessant
Door de combinatie van goedkopere apparatuur, weinig onderhoud en prijs-aantrekkelijke ingrediënten, kunt u ook in prijs voordeel behalen op de andere soorten koffie.

Minder transport/volume (MVO)
Door het gebruik van vriesdroogkoffie (geconcentreerde koffie) heeft u veel minder voorraad nodig. Uit 1 kilo instant koffie haalt u ongeveer 666 koppen koffie en uit 1 kilo bonen 125 koppen. Klanten met instant koffie hoeven dus minder vaak bevoorraad te worden.

Geen verlies of afval
Doordat instant koffie al gefilterd is en er alleen water aan toegevoegd hoeft te worden, heeft u nooit afval.

Lange houdbaarheid
Instant koffie heeft een houdbaarheid van 24 maanden.