MVO 2018-11-19T12:55:32+00:00

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Bonaventura geeft u de mogelijkheid om voor duurzame koffie te kiezen. Wij hebben mooie Fairtrade koffie samengesteld en zijn tevens dealer en partner van Pure Africa Coffee.

Fairtrade

Fairtrade helpt boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst. Fairtrade is zowel een keurmerk als een wereldwijde beweging. Bonaventura heeft een zeer goede koffie ontwikkeld met het Fairtrade label.

Liquid Coffee

Bonaventura kiest er bewust voor om geen Liquid Coffee aan te bieden gezien de nadelen die er aan deze koffies zitten.

Niet duurzaam
Het is niet duurzaam aangezien je 80% water vervoert. Het neemt dus ook veel ruimte in beslag.

Prijs
De prijs per consumptie ligt hoger, bij liquid koffie rekent men over het algemeen €0,14 per kopje voor zwarte koffie t.o.v. €0,08 per kopje voor instant koffie. Wil je hier een cappuccino van maken zijn de aanvullende ingrediënten erg duur.

Weinig variaties mogelijk
Doordat de aanvullende ingrediënten voor liquid machines erg duur zijn, wordt er vaak besloten om geen aanvullende ingrediënten aan te schaffen en wordt er alleen zwarte koffie met losse melk en suiker aangeboden.

Vergt veel planning en tijd van het personeel
Doordat het gekoeld bewaard moet worden dient een bedrijf beschikking te hebben tot een vriezer of koelkast om de liquid koffie in te bewaren. Daarnaast moet het tijdig uit de vriezer gehaald worden om te kunnen ontdooien. Mocht dit vergeten worden is er geen koffie aanwezig. Ook de nieuwe variant die niet in de vriezer hoeft, moet 24 uur van tevoren gekoeld worden in een koelkast en vergt dus aandacht. Daarnaast is de nieuwe variant nog eens vele malen duurder.

Meer verlies/afval
Als er pauzes zijn waarbij 50 man een kop koffie komt halen, worden de laatste beetjes liquid in het pak vaak weggegooid en vervangen door een nieuwe pak.

Smaaktechnisch geen echte koffie
Wij als koffie specialist vinden liquid koffie geen echte koffie en kunnen aantonen dat instant koffie dichter in de buurt komt van de verse koffie dan liquid.

Niet geschikt voor kannen
In de catering wordt vaak gebruik gemaakt van kannen koffie. Uit verschillende reacties weten wij dat instant koffie qua smaak het beste standhoudt in kannen. Instant koffie kunt u langer in kannen laten staan zonder dat de kwaliteit hieronder lijdt.

Machines verbruiken veel energie (koelen en warmen tegelijk)
Onder het mom van MVO zijn zowel de machines als de ingrediënten niet echt maatschappelijk verantwoord. Met de producten vervoer je 80% water en de machines verbruiken twee keer zoveel energie door het verwarmen van de koffie en tegelijkertijd het koelen van de pakken (24 uur).